Розробка алкотуру Європою із врахуванням світового досвіду. - Штундак, Владислав Олександрович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
У роботі розгянуто сутність алкотуризму, проаналізовано головні методи туристичних досліджень(традиційні та сучасні) та теоретичні аспекти розробки алкотуру. Було досліджено географію різних видів алкотуризму а також виокремлено найпопулярніші регіони розвитку алкотуризму в світі, акцентуючи увагу на винному та пивному туризмі як на найпопулярніших напрямках алкотуризму. Також у роботі детально розглянуті ключові аспекти алкотуризму, зосереджуючись на розробці програми та плануванні винних турів у Франції. Досліджено сутність алкотуру, вивчено світовий досвід у цьому напрямку, а також розроблено конкретний тур, що охоплює такі регіони, як Париж, Шампань, Долина Луари, Медок і Бордо.
Keywords: алкотур, винний тур, розвиток туризму, гастрономія, винні регіони, ресторани, дегустація, культурна спадщина.