ЛАЗЕРНО‐ІНДУКОВАНА ФЛУОРЕСЦЕНТНА ПОЛЯРИМЕТРІЯ ОПТИЧНО АНІЗОТРОПНИХ БІОЛОГІЧНИХ ШАРІВ - Ушенко, Юрій Олександрович; Дуболазов, Олександр Володимирович; Солтис, Ірина Василівна; Ушенко, Олександр Григорович; Мотрич, Артем Володимирович (Букрек, 2023)
У монографії наведені результати фізичного дослідження поляризаційних проявів лазерної автофлуоресценції оптично‐анізотропних структур біологічних шарів. Запропоновано мюллер‐матрична модель опису комплексу механізмів оптичної анізотропії (лінійне і циркулярне двопроменезаломлення, лінійний і циркулярний дихроїзм) таких біологічних шарів. Визначено взаємозвʹязки між параметрами, що описують механізми оптичної анізотропії, та поляризаційними проявами (розподіли азимута та еліптичності поляризації, а також елементів матриці Мюллера) лазерної автофлуоресценції гістологічних зрізів біологічних шарів у різних спектральних областях. Монографія розрахована для наукових працівників, викладачів ЗВО, аспірантів та лікарів‐діагностів.
Keywords: Лазер; Біологічні тканини; Статистичний аналіз; Фрактальний аналіз; Вейвлет-аналіз; Матриця Мюллера