Вивчення питань надання домедичної допомоги у закладах освіти - Романів Людмила, Пішак Ольга (VII Міжнародна науково-практична конференція «Modern digital technologies and developments: problems of their use and challenges», 16-18 лютого 2026 р., Стокгольм, Швеція. – с. 207-212, 2026)
На сучасному етапі розвитку освіти реалізація освітніх програм більшості спеціальностей передбачає формування фахових компетентностей та програмних результатів навчання через оволодіння знаннями та набуття практичних навичок під час вивчення медико-біологічних дисциплін. Формування практичних навичок з домедичної допомоги при невідкладних станах є пріоритетним у формуванні компетентностей дисциплін медико-біологічного спрямування. Наявність особливостей медичної допомоги населенню і виокремлення напряму домедичної допомоги при невідкладних станах вимагає методичної допомоги здобувачам вищої освіти.
Keywords: домедична допомога, освітній процес, здоровязбережувальні технології, здоровя студентів