СПЕЦИФІКА ПІДГОТОВКИ ВЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ В РІЗНИХ КРАЇНАХ СВІТУ - Мохнач, Андрій (My University, 2025)
У роботі здійснено порівняльно-аналітичне дослідження систем підготовки вчителів фізичної культури у Польщі, США та Україні. Розкрито сутність, структуру та основні компоненти професійної підготовки, окреслено методологічні засади компетентнісного й гуманістичного підходів. Виявлено спільні та відмінні риси освітніх програм, визначено тенденції розвитку педагогічної освіти та можливості адаптації зарубіжного досвіду до українського контексту. Запропоновано узагальнену модель удосконалення підготовки майбутніх учителів фізичної культури відповідно до вимог Нової української школи.
Keywords: професійна підготовка, фізична культура, компетентнісний підхід, порівняльний аналіз, педагогічна освіта, Україна, зарубіжний досвід.