З любовʼю на вустах: поезія. - Шабат-Савка, Світлана Тарасівна (Чернівці: Букрек, 2021. 96 с., 2021)
У поетичній збірці «З любов'ю на вустах» Світлани Шабат-Савки, доктора філологічних наук, професора, завідувача кафедри сучасної української мови Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, представлено вірші, написані в різні періоди життя: від юнацьких років, сповнених чарівних душевних порухів та окрилених мрій, до проникливих, перевірених досвідом і мудрістю життєвих настанов, до філолософських, метафорично-образних, афористичних узагальнень людини з глибокими українськоцентричними переконаннями. В естетично довершеній віршованій формі, так уміло обрамленій і написаній добірною українською мовою, авторка з любов'ю на вустах апелює до людини і світу, вияскравлюючи свої щирі почуття до рідної землі, репрезентуючи контрасти людського буття, вивищуючи мораль ні чесноти, виховуючи високі почуття патріотизму до всього рідного ‒ до українського.
Keywords: Шабат-Савка Світлана Тарасівна, «З любов’ю на вустах», поезія, збірка, «Чарівні порухи душі», «Найкраще нам у рідній хаті», «Затишне плесо моєї любові», «Замрії юної весни», «Одвічні дощ і сонце, ми – лиши мить», «У світі сонця і рясних дощів: дещо з автобіографії».