Катастрофічні паводки в басейні Верхнього Пруту - Костенюк, Людмила Володимирівна; Kosteniuk, Liudmyla (Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського, 2009)
В статті подано аналіз катастрофічних паводків в басейні Верхнього Пруту. Визначено періодичність проходження таких паводків, генезис утворення та умови їх формування. Представлено схеми просторового розподілу опадів під час найбільш екстремальних паводків 1969 та 2008 років.
Keywords: басейн Верхнього Пруту; річка Прут; катастрофічні паводки; небезпечні гідрологічні явища; просторовий розподіл опадів; максимальні витрати води; модуль стоку