КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ОБҐРУНТУВАННЯ СУТНОСТІ КРЕДИТНОГО РИНКУ - Жаворонок, А.В. (Науковий вісник Полісся, 2021)
У статті проведено дослідження концептуальних положень щодо обґрунтування сутності категорії «кредитний ринок» та проведено бібліографічний аналіз дослідження даної категорії на основі функцій пошуку даних платформи Scopus з використанням набору інструментів VOSviewer програми. Проведене дослідження дозволило дійти до висновків про те, що кількість публікацій, які безпосередньо вивчають природу та особливості функціонування кредитного ринку через призму його сутності, постійно зростає. Визначено, що важливою умовою функціонування кредитного ринку є наявність системи регулювання відносин на кредитному ринку. Науковою новизною даної роботи є подальший розвиток поняття та ролі кредитного ринку в забезпеченні ефективного розвитку національної економіки, що на відміну від існуючих передбачає використання інструментарію системного аналізу сутності кредитного ринку та підтвердження вагомості його дослідження за допомогою бібліографічного аналізу платформи Scopus.
Keywords: кредитний ринок; кредитні послуги; національна економіка; бібліографічний аналіз; Scopus; VOSviewer program.