Фінансовий закон: проблеми теорії та практики - Havrylyuk, Ruslana (ТОВ «Видавничий Дім «Ін Юре», 2005)
Як переконує великий історичний досвід цивілізованих країн світу, їх сучасна практики, взаємодія суспільства і держави, інших інститутів публічної влади з приводу публічних фінансів завжди належали та належать нині до числа найскладніших теоретичних і практичних проблем суспільствознавства, у тому числі і юриспруденції. Це зумовлено, на мою думку, як особливою складністю зазначених феноменів об'єктивної реальності, так і постійною зміною їх змісту, еволюцією форм їх взаємодії. У постсоціалістичний період розвитку диверсифікація та ускладнення функцій суспільства і держави, зміст публічних фінансів, розширення їх меж стали більш очевидними. Однак в науці фінансового права це ще не знайшло належного та адекватного відображення.
Keywords: публічні фінанси держави; публічні фінанси органів місцевого самоврядування; публічні фінанси суспільного (соціального) призначення; фінансовий закон