Яшнова В.В. Теоритично-доктринальні та практичні виміри зовнішньої політики Японії - Яшнова, Вероніка Вікторівна (Чернівці, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
У кваліфікаційній роботі розкриваються головні особливості формування та розвитку зовнішньої політики Японії після завершення Другої світової війни. Аналізуються фактори, які вплинули на створення зовнішньополітичної стратегії в період Холодної війни як передумови сучасної міжнародної політики країни, а також розглядаються основні пріоритети стратегії Токіо у ХХІ ст. Також досліджено українсько-японські відносини та їхня трансформація у звʼязку з повномасштабним вторгненням Росії в Україну у 2022 р.
Keywords: Японія; “Доктрина Йошіди”; холодна війна; безпекова співпраця; Індо-Тихоокеанський регіон