Менеджмент туристичної індустрії: практикум - Ємчук, Тетяна Володимирівна; Руденко, Валерій Петрович; Підгірна, Валентина Никифорівна; Наконечний, Костянтин Петрович; Ячнюк, Марина Олександрівна; Цепенда, Микола Михайлович; Данілова, Ольга Миколаївна; Бурка, Володимир Йосипович; Єремія, Ганна Іванівна; Паламарюк, Марія Юріївна; Чубрей, Олександра Степанівна; Бучко, Жанна Іванівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2023)
Пропонований увазі зацікавленого читача навчальний посібник-практикум є логічним продовженням виданого у 2019 р. підручника «Менеджмент туристичної індустрії» у 3-х частинах. Посібник послідовно розкриває прикладні аспекти туристичного менеджменту: чи то йдеться про його теоретико-методологічні та методичні основи, менеджмент і географію туристичних ресурсів, чи висвітлюються практичні ракурси менеджменту суб’єктів туристичної індустрії, державної політики та стратегії розвитку туризму в Україні. Родзинкою практикуму є, безперечно, менеджмент туристичних ресурсів, що базується, окрім усього, і на багатому досвіді польових досліджень, проведених колективом кафедри економічної географії та екологічного менеджменту ЧНУ ім. Ю.Федьковича під час виконання проєкту «Історична та етнографічна спадщина – частина сталого розвитку туризму на Буковині (HERITAGE)» (MIS-ETC Code 829) Програми для транскордонної співпраці «Румунія – Україна – Республіка Молдова» за фінансової підтримки Європейського Союзу (2012–2016 р.р.), яка нині активно впроваджується у практику туристичної діяльності.