Педагогічні умови виховання толерантності учнів молодшого шкільного віку в полікультурному середовищі - Петращук, Тетяна Анатоліївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Дослідження присвячено аналізу та обґрунтуванню педагогічних умов, що сприяють ефективному вихованню толерантності серед учнів молодшого шкільного віку в полікультурному середовищі. Виховання толерантності розглядається як багатогранний процес, що включає розвиток навичок взаємодії, емпатії, відкритості до різних культур та вміння мирно співіснувати. У ході дослідження визначено основні умови, які забезпечують ефективність виховного процесу: урахування вікових та психологічних особливостей учнів, використання інтерактивних та ігрових методів навчання, формування позитивного емоційного клімату тощо. Запропоновано методичний інструментарій реалізації зазначених умов, що охоплює методи та засоби, адаптовані до потреб молодших школярів.
Keywords: педагогічні умови; полікультурне середовище; полікультурність; толерантність