ФОРМУВАННЯ ВІДПОВІДАЛЬНОГО СТАВЛЕННЯ ДО БАТЬКІВСТВА У ЗДОБУВАЧІВ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ - Бомпа, Флоріна-Лорідана, Сорінівна (My University, 2023)
Батьківство розглядається як соціальний феномен, оскільки кожна людина протягом усього життя повторює сімейно-батьківські цикли, моделі поведінки, завдяки яким формується сімейна міжпоколінна наступність, підтримується та розвивається материнсько-батьківська школа. Вона дозволяє усвідомити та оволодіти батьківськими функціями, закласти основи етичних норм поведінки майбутнього тата та мами. У такому випадку постає проблема допомоги молодим батькам у прийнятті нової ролі.
Keywords: феномен відповідального батьківства; соціально-психологічний тренінг