Туристично-рекреаційний потенціал Словаччини. Перспективи використання в міжнародному туризмі. - Новосельська, Олеся Віталіївна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2026)
У бакалаврській роботі досліджено туристично-рекреаційний потенціал Словаччини та перспективи його використання в міжнародному туризмі. Розкрито теоретичні засади формування туристично-рекреаційного потенціалу та методичні підходи до його оцінки. Проаналізовано природнорекреаційні та історико-культурні ресурси Словаччини, туристичну інфраструктуру та міжнародні туристичні потоки. Проведено SWOT-аналіз туристично-рекреаційного потенціалу країни, виявлено основні проблеми та обмеження його використання. Обґрунтовано перспективні напрями розвитку міжнародного туризму та розроблено рекомендації щодо підвищення ефективності використання туристично-рекреаційного потенціалу Словаччини.
Keywords: Туристично-рекреаційний потенціал, міжнародний туризм, туристичні ресурси, туристична інфраструктура, туристичні потоки, Словаччина, SWOT-аналіз, туристична дестинація.