Міжнародні інноваційні програми як інструмент євроінтеграції України - Marchenko, Tetyana (Чернівці: Чернівецький нац. ун-т, 2021)
У монографії досліджуються теоретико-методологічні та прикладні засади здійснення міжнародних інноваційних програм як фактору євроінтеграції України та підвищення її конкурентоспроможності. Проведено аналіз проблем та перспектив залучення України до міжнародної науково-технічної інтеграції в умовах її європейського вибору. На підставі теоретичних узагальнень та оцінок практичного досвіду сформовані рекомендації щодо підвищення інноваційного потенціалу України, зокрема через участь у європейських інноваційних програмах. Для фахівців з міжнародної економіки, науковців, аспірантів, викладачів вищих навчальних закладів, широкого кола читачів, які цікавляться проблемами міжнародної економіки.
International innovation programs as a tool of Ukraine's European integration
Keywords: інновація; інноваційний розвиток; інноваційний потенціал; інноваційні програми; Горизонт 2020; Horizon 2020; EUREKA; COST; ERA; EUROSTAR; Європейський дослідницький простір; Європейське інноваційне табло; European innovation scoreboard; європейська інтеграція