Цивілізаційний підхід у науковому дослідженні громадських рад та їх адміністративно-правового статусу в Україні - Krainii, Pavlo (My University, 2022)
Якісні зміни, які відбулись у відносинах між державою та інституціями громадянського суспільства зумовили необхідність пошуку нових правових форм вираження волі та прагнень громадян, окремих їх груп, які володіють активною громадянською позицією й мають конкретні знання в тій чи іншій сфері життя для спільного вирішення конкретних завдань. Останні, з однієї сторони, знаходяться у сфері компетенції конкретних органів влади, місцевого самоврядування. З іншої – в сучасних реаліях неможливо уявити аби та чи інша ситуація локального, регіонального чи загальнодержавного значення вирішувалась без участі громадськості.
Keywords: громадські ради; цивілізаційний підхід; органи публічної влади