Розвиток комунікативних вмінь під час проведення дебатного клубу учнів старшої школи - Мицкан, Марина Миколаївна (My University, 2022)
Робота присвячена проблемі розвитку комунікативних навичок у старшій школі під час проведення дебатного клубу. Розкрито зміст комунікативної компетентності. Комунікативна компетентність є одним із основних пріоритетів сучасної загальноосвітньої освіти. Комунікативний підхід потребує відкритої атмосфери співпраці й активної участі учнів у процесі їх навчання на уроці. При цьому очікується, що учні будуть застосовувати свої розумові здібності, застосовуючи іноземну мову. Учнів стимулюють використовувати свій досвід, кмітливість і вирішувати питання самостійно, а не чекати відповіді від учителя за допомогою дебатної технології.
Keywords: компетенція, дебатний клуб, мовленнєві функції, мовленнєва ситуація, комунікативний підхід