Управлінська бухгалтерська звітність підприємства: принципи та підходи до формування - Kuz, Vasyl; Кравчук, Віктор Сергійович (Чернівецький торговельно-економічний інститут, 2015)
Досліджуються принципи та підходи до формування управлінської бухгалтерської звітності. Підкреслюється важливість формування управлінської бухгалтерської звітності у задоволенні інформаційних потреб управлінського персоналу в цілях прийняття ефективних рішень зважаючи на посилення конкурентної боротьби в економічному середовищі та за умов ускладнення управлінських процесів всередині підприємства. Уточнено визначення управлінської бухгалтерської звітності та її складових характеристик: форма, елемент, формат. Розроблено загальну методику підготовки управлінської бухгалтерської звітності на основі ідентифікації принципів організації функціонування системи бухгалтерського обліку, послідовності організації управлінського обліку, принципів підготовки та функцій управлінської бухгалтерської звітності.
MANAGEMENT BUSINESS ACCOUNTING OF THE ENTERPRISES: PRINCIPLES AND APPROACHES TO THE FORMATION
Keywords: інформаційні запити; управлінська бухгалтерська звітність; принципи організації обліку; принципи підготовки управлінської бухгалтерської звітності; управлінський облік; елемент, формат управлінської бухгалтерської звітності; функції управлінської бухгалтерської звітності; бухгалтерський облік; звітність