Соціальна робота з внутрішньо переміщеними особами в Україні - Савич, Іван Богданович (My University, 2023)
Причинами актуалізації проблеми внутрішньо переміщених осіб у теперішній воєнний стан є зростання навантаження на місцеві ринки праці, проблеми поселення, пошуку роботи, лікування, соціальної та психологічної реабілітації, доступу до освіти, культурної та соціальної реінтеграції. Уряд України вживає конкретних заходів для вирішення цих проблем внутрішньо переміщених осіб, великий внесок в це питання роблять міжнародні організації, волонтери, благодійні установи та окремі громадяни. Однак реалізація невідкладних заходів та приватних ініціатив не має необхідного потенціалу для надання комплексної підтримки у середньостроковій перспективі щодо внутрішньої міграції населення з тимчасово неконтрольованих Україною територій.
Keywords: соціальна робота, внутрішньо переміщені особи, соціальний захист, соціальні проблеми