Павло Филипович як літературознавець - Савчук, Мар’яна Дмитрівна (My University, 2023)
У кваліфікаційній роботі з’ясовано літературознавчі здобутки П. Филиповича, особливості його науково-методичного ідіостилю. Структуровано наявні в науковій думці дослідження про його академічну діяльність. Сферу наукових зацікавлень П. Филиповича розглянуто шляхом аналізу проблемно-тематичного спектру досліджень, визначено характерні риси зроблених літературознавцем коментарів до листування та щоденника Т. Шевченка. Простежено компаративні стратегії при трактуванні генези літературознавчих текстів.
Keywords: П. Филипович; літературознавство; життєтворчість; методологія; принцип; коментар; Т. Шевченко; компаративістика; генезис