Концепція офіційної конституційної доктрини - Щербанюк, Оксана Володимирівна (ктуальні проблеми юридичної науки : збірник тез Міжнародної науковопрактичної конференції Двадцяті осінні юридичні читання «Права людини в сучасному світі проблеми теорії та практики», 2021)
За роки свого функціонування Конституційного Суду України є потреба у розробці конституційної доктрини На сьогодні є різноманітне розуміння офіційної конституційної доктрини в Україні чи в будь-якій іншій країні. Поняття «конституційна доктрина» має два значення, зокрема «вчення», яке можна розуміти як концепції та теорії, сформульовані вченими-юристами; в інших словами, маємо на тобто академічну конституційну доктрину та конституційну доктрину, сформульовану конституційним судом саме таку конституційну доктрину називають офіційною. Термін «офіційне» означає, що цей тип конституційної доктрини забезпечує остаточне і обов'язкове тлумачення конституційних норм, тоді як інші тлумачення, навіть ті, що передбачені більшістю авторитетних вчених − це думки щодо права, але не самого закону.