Паремії як засоби реалізації категорії інтертекстуальності в драматичному тексті буковинських письменників - Струк, Іванна Михайлівна (Маріуполь, 2021, 2021)
У статті проаналізовано пареміологічні одиниці як засоби інтертекстуальності в драматичному тексті буковинських письменників другої половини ХІХ – початку ХХ ст. (Ю. Федьковича, С. Воробкевича, С. Яричевського). Виокремлено функціональні групи паремій, що є своєрідним комунікативним кодексом буковинців. Розглянуто особливості використання усталених народних висловів, зафіксованих у драматичних творах буковинських письменників, у відповідній комунікативній ситуації.
Keywords: драматичний текст; інтертекстуальність; паремія; комунікативна ситуація; комунікативне правило