Кримінальний проступок: необхідність законодавчого закріплення. - Yushchyk, Olena (Київ, 2023)
Адаптація законодавства України до законодавства ЄС, прагнення України стати демократичною, правовою державою вимагає певних змін правової системи в цілому і, відповідно, адміністративного та кримінального права як її складової. Реформування адміністративного та кримінального законодавства необхідно здійснювати на основі положень Конституції України при комплексному підході до реформування інших галузей законодавства (цивільного, трудового, фінансового тощо). Необхідно передбачити динаміку розвитку адміністративного та кримінального права, пов’язану з поступовими змінами розвитку суспільства, визначити пріоритетні напрямки становлення вказаних галузей законодавства на майбутнє, послідовність прийняття законів, виходячи з необхідності забезпечення прав та свобод громадян інтересів держави і суспільства в цілому, з урахуванням розвитку економіки, соціальної та політичної сфер.
Keywords: кримінальна відповідальність, адміністративна відповідальність, проступок