Хімія і матеріали інформаційної техніки - Зенкова, Клавдія Юріївна; Рябий, Павло Анатолійович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2020)
В навчально-методичному посібнику зроблено огляд існуючих матеріалів, які використовуються для створення оптичних елементів, систем передавання та збереження інформації, з метою запису оптичної інформації у фотореєстраційних, телекомунікаційних та оптичних елементах і системах. Наведено лабораторні роботи, які дозволяють здобути практичні навички по вивченню властивостей матеріалів, використовуємих у поліграфії, оптичних технологіях та оптичному в’язку. Рекомендовано для студентів інженерних спеціальностей навчальних закладів за напрямком підготовки 6.051004 “Оптотехніка”, 6.051501 “Видавничо-поліграфічна справа”, 6.050903 “Телекомунікації”.
https://moodle.chnu.edu.ua/course/view.php?id=2273
Keywords: Кристалічний стан речовини; оптичні властивості кристалів; реальні кристали; властивості провідникових матеріалів; оптичні матеріали