Лексико-стилістичні особливості комунікативних стратегій в американському політичному дискурсі на основі постів у Твіттері: гендерний аспект - Вишкурцева, Анастасія Володимирівна (My University, 2025)
Магістерська робота присвячена дослідженню лексико-стилістичних особливостей американського політичного дискурсу на матеріалі постів у соціальній мережі «X». Предметом дослідження є комунікативні стратегії та тактики американського політичного дискурсу та лексико-стилістичні засоби їх реалізації. У роботі були залучені методи аналізу та синтезу, контент-аналізу, лінгвістичного опису та статистичного підрахунку. У ході дослідження проаналізовано використання метафори, гіперболи, епітета, метонімії, алюзії, порівняння та каламбуру в сучасному американському політичному дискурсі, а також виявлено гендерні відмінності у застосуванні комунікативних стратегій і тактик американськими політиками чоловіками та жінками.
Keywords: політичний дискурс, комунікативна стратегія, підстратегія, тактика, метафора, гіпербола, епітет, метонімія, алюзія, каламбур