Особливості впливу засобів фізичного виховання на процес адаптації студентів перших курсів - Ківерник, Олександр; Петричук, Петро; Осадець, Микола (My University, 2023)
Одним із стратегічних завдань національної освіти є виховання молоді у рамках відповідального, бережливого ставлення до власного здоров’я, як до найвищої індивідуальної та суспільної цінності. Відповідно збереження та зміцнення здоров'я студентської молоді, найперспективнішої частки суспільства та його майбутнього, набуває першочергового значення у структурі загальнолюдських цінностей, що забезпечують успішну реалізацію мети особистості до підкорення вершин соціального успіху. Вирішення цього завдання ускладнене багатьма факторами, війною, міграційними процесами, постійними стресовими ситуаціями, погіршенням стану здоров’я підростаючого покоління, зростанням рівня захворювань серед дітей та молоді, що створює перешкоди для нормального формування у молодих людей захисних адаптаційних механізмів. Цілком реальною стає перспектива сповзання української нації до небезпечної межі, за якою слідують явища її фізичної, духовної та етичної деградації.
Keywords: фізичне виховання; адаптація; здоров'я; студент