Сучасний стан та перспективи розвитку туризму в Чернівецькій області. - Босовик, Максим Миколайович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
У даній дипломній роботі досліджено сучасний стан та перспективи розвитку туризму в Чернівецькій області. Проаналізовано основні тенденції розвитку туристичної індустрії регіону, зокрема популяризацію історико-культурних, природних та етнографічних ресурсів. Розглянуто наявні туристичні продукти, рівень інфраструктури та послуг, а також фактори, що стримують розвиток галузі. Окрему увагу приділено перспективам розвитку туризму з урахуванням сучасних викликів, таких як еко-туризм, розвиток цифрових технологій та інноваційних підходів у просуванні туристичних маршрутів. В роботі також аналізуються можливості співпраці між владою, бізнесом і громадськістю для підвищення привабливості регіону для внутрішніх і міжнародних туристів.
Keywords: туризм, Чернівецька область, туристична індустрія, розвиток туризму, туристичні ресурси, екотуризм, туристична інфраструктура, інновації, культурна спадщина, перспективи розвитку.