DICTIONNAIRE FRANÇAIS-UKRAINIEN DES TERMES DE L'AERONAUTIQUE / ФРАНЦУЗЬКО-УКРАЇНСЬКИЙ СЛОВНИК АЕРОНАВТИЧНИХ ТЕРМІНІВ - Стефурак, Олена Валеріївна; Наместюк, Світлана Валеріївна (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2025)
Перший французько-український словник аеронавтичних термінів є результатом міждисциплінарної праці, спрямованої на забезпечення мовної підтримки для фахівців авіаційної галузі, перекладачів, викладачів і студентів. У словнику представлено понад 6000 термінів, що охоплюють ключові підрозділи авіаційної справи: аеродинаміку, навігацію, авіаційні системи, безпеку польотів, обслуговування літальних апаратів тощо. Упорядкування здійснено з урахуванням сучасних стандартів термінологічної роботи, а також специфіки вживання у професійному та навчальному середовищі. Видання сприятиме розвитку україномовного наукового дискурсу в галузі авіації та полегшить доступ до фахової інформації для франкофонної авіаційної спільноти в Україні.
Keywords: французько-український словник; аеронавтичі терміни; перекладачі авіаційної галузі; франкофонна авіаційна спільнота; термінологічна робота