Краєзнавчий туризм у Вижницькому районі Чернівецької області. - Танащук, Юлія Олександрівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2024)
Бакалаврська робота присвячена розвитку та функціонування краєзнавчого туризму. Об’єктом дослідження є краєзнавчий туризм у передгірському Вижницькому районі Чернівецької області. Основні питання, які висвітлені у роботі розкривають сутність, видову структуру краєзнавчого туризму, який є одним з провідних видів туризму в області. В роботі проаналізовані теоретико-методичні погляди по питанню формування краєзнавчого туризму, кластеризації об’єктів краєзнавчого туризму, запропоновані найпривабливіші з них для створення кластерів. Робота складається з аналізу природних, історико-культурних та інфраструктурних туристично-краєзнавчих, біосоціальних об’єктів і ресурсів, виявлені проблемні питання, які гальмують розвиток краєзнавчого туризму.
Keywords: краєзнавчий туризм, туристичне краєзнавство, кластер, кластеризація, туристично-краєзнавчі об’єкти і ресурси.