Екологічний туризм у Норвегії: найкращі практики та досвід для України. - Міхалчан, Юстина Флорівна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
В кваліфікаційній роботі досліджено значення екотуризму в контексті сталого розвитку країни. Подана характеристика факторів розвитку екологічного туризму в Норвегії. Проаналізовано напрямки розвитку екотуристичного ринку Норвегії. Описано можливості адаптації кращих практик норвезького досвіду для України. При цьому зроблений акцент на потребі врахування власних національних особливостей і запитів туристів.
Keywords: екологічний туризм, сталий розвиток, стійкий туризм, принципи екотуризму, ефективність екотуризму.