МУДРІСТЬ ЯК ЦІННІСНО-СМИСЛОВА ОСНОВА ФІЛОСОФІЇ - Зубатюк, Дмитрій Юрійович (My University, 2023)
Магістерська робота присвячена вивченню та аналізу ролі мудрості як ціннісно-смислової основи філософії. У роботі розглядаються основні аспекти поняття мудрості, її еволюція та взаємозв'язок з філософськими парадигмами різних епох. Особлива увага приділяється аналізу філософських традицій та шкіл, які визначають мудрість як ключовий елемент своєї концепції. У роботі визначається сутність поняття мудрості, враховуючи різноманітні підходи до його тлумачення в історії філософії, аналізу розвитку мудрості в різні історичні періоди та в контексті релігійних і культурних змін. Був сформований висновок, щодо ролі мудрості як ціннісно-смислової основи сучасної філософії, а також вказуються можливі напрямки подальших досліджень у цьому напрямку - wisdom researchers. Робота спрямована на розширення розуміння філософії та її взаємозв'язку з поняттям мудрості як важливого філософського концепту.
Keywords: мудрість, цінності, сенс життя, етика, мотивація, мудрець, софіологія, wisdom researchers, любомудріє, фронезис