Територіальні відміни рівня знань випускників закладів загальної середньої освіти - Zayachyk, Myroslav; Білоус, Юрій Олександрович (My University, 2011)
Запропоновано методику визначення рівня знань випускників закладів загальної середньої освіти на основі статистичних даних, що відображають результати зовнішнього незалежного оцінювання. На основі цієї методики рівень знань випускників з кожного предмета визначався окремо та узагальнювався у цілому за регіонами України, а також за профілем навчання в загальноосвітніх навчальних закладах та типах населених пунктів, у яких навчальний заклад розташовувався. Простежено територіальні відміни рівня знань випускників у регіонах України.
Territorial differences of knowledge level of graduates of general secondary education
Keywords: рівень знань; якість знань; зовнішнє незалежне оцінювання; заклад загальної середньої освіти