Удосконалення фізичної підготовленості спортсменів 14-15 років, які займаються тайським боксом - Погребной, Денис Олександрович (My University, 2023)
В науковій роботі дослідили динаміку підготовки та розвитку спеціальної фізичної підготовленості спортсменів з тайського боксу. Співставили достовірні показники експериментальної і контрольної груп спортсменів з тайського боксу: фізичних, функціональних показників, педагогічних спостережень, контрольних нормативів і виступів у змаганнях, що дозволило дати аналіз динаміці розвитку фізичної підготовки спортсменів з тайланського боксу. Введення в тренувальні заняття прогресивної програми з експериментальною групою щодо удосконалення методики тренування (застосування різноманітних засобів навчання і тренування, спеціальних бойових, спеціально-підготовчих і загально-підготовчих, колового тренування і засобів кросфіту) дозволило вірогідно поліпшити загальний рівень розвитку спеціальної фізичної підготовки. В роботі проаналізували та обгрунтували обробку проведених результатів дослідження контрольної та експериментальної групи, щодо впливу занять за запропонованою програмою на розвиток фізичної підготовленості на загальний стан підготовки спортсменів 14-15 років.
Keywords: тайванський бокс, тренувальний процес, фізична підготовка, удосконалення, кросфіт