ОРГАНІЗАЦІЙНО-ПЕДАГОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ТУРИЗМУ ЯК ЗАСОБУ ФІЗИЧНОГО ВИХОВАННЯ ШКОЛЯРІВ - Адамюк, Тетяна (My University, 2024)
Найбільною з усіх наявних категорій населення, що задіяні у галузі туризму, є молодь шкільного віку. Протягом навчання ЗЗСО школярі мають ширші можливості реалізовувати свої можливості та розвиватися через подорожі, які формують світогляд школярів та за допомогою цього краще долучаються до нових цінностей життя. Такі цінності протягом життя впроваджуватимуться в практичні складові суспільного життя, що знайдуть відображення в багатьох аспектах та як наслідок буде визначатись модель соціальної та культурної свідомості суспільства. В процесі туристичних подорожей активна взаємодія школярів між собою досягає свого максимуму, а також з представниками інших культур та народів, що активно впливає на формування соціокультурної свідомості та простору. Сьогодні шкільний туризм поєднує в себі практично всі категорії подорожей, подібно до туризма класичного.
Keywords: школярі, фізичне виховання, шкільний туризм, активний туризм.