Гідрологічний режим, руслові процеси та характеристика руслових наносів річки Кам’янка (басейн Верхнього Пруту) - Костенюк, Людмила Володимирівна; Kosteniuk, Liudmyla; Деденчук, Тетяна (Одеса: ОДЕКУ, 2021)
Об'єктом дослідження є р.Кам'янка одна з невеликих гірських приток р.Прут у межах Яремчанської міскої ради, Івано-Франківської області. Басейн р. Кам’янка має видовжену форму, напрям басейну та основної течії річки спрямований на схід. Витоки головного русла розміщені біля підніжжя г.Синячка (Довбушанський підрайон, Скибових Горган). 1 листопада 2020 року мною була виконана експедиційна поїздка на річку Кам’янку в межах села Дора, метою якої було дослідження її гирла, берегів, глибин, ширини та наносів. Вдалося зібрати експедиційні дані по кільком критеріям, що дозволяє отримати порівняльні дані та комплексну картину змін русла річки Кам’янки на досліджуваній ділянці.
Keywords: гідрологічний режим; руслові наноси; річка Кам'янка; басейн ріки Прут; руслові процеси