Законодавчі дефініції в праві: логіко-гносеологічні, політико-юридичні, морально-психологічні та практичні проблеми - Havrylyuk, Ruslana (Юридична Україна, 2006)
Обрана для обговорення проблема належить до винятково важливих для законодавців, правокористувачів, юриспруденції в цілому та кожної з галузевих юридичних наук зокрема. Адже право загалом та одна з його провідних форм, її закон - все більшою мірою стверджується як універсальний найефективніший регулятор усього невичерпаного буття суспільних відносин, запорука справедливості, благополуччя та добробуту для кожної людини і суспільства в цілому. Однак таким право стає не само по собі, а завдяки вдосконаленню, як ще раз було продемонстровано на міжнародному "круглому столі", його інструментального потенціалу, одним із елементів якого виступають законодавчі дефініції.
Keywords: парадигмальні детермінанти; законодавчі дефініції; конституційна топологія; філософсько-гнсеологічні основи законодавчих визначень