ТЕНДЕНЦІЇ ВПРОВАДЖЕННЯ ІННОВАЦІЙ В АГРАРНОМУ СЕКТОРІ ЕКОНОМІКИ УКРАЇНИ - Liubov, Vodianka; Підгірна, Віра; Лаврук, Іванна (Причорноморський науково-дослідний інститут економіки та інновацій., 2020)
У статті досліджено управлінський консалтинг в Україні та Європейському Союзі. Визначено причини звернення компаніїзамовника до консалтингових фірм, головні завдання консультанта в процесі комунікації. Окреслено сучасні вимоги до фахівця, які включають не тільки професійну компетенцію, але й емпатійну складову частину, дотримання ділового етикету, мінімізацію невербальних ознак мови. Досліджено ринок послуг у Європейському Союзі та виявлено найбільш популярні й затребувані послуги, такі як стратегічний менеджмент, фінансовий менеджмент, реклама та логістика, кадрові зміни, технології. Виявлено кількість суб’єктів господарювання у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування в Україні, обсяг реалізованих послуг, який з кожним роком зростає. З огляду на вищезазначене слід акцентувати увагу на тому, що управлінський консалтинг є більш популярним у Європейському Союзі, але менш статистично дослідженим в Україні, незважаючи на те, що обсяг наданих послуг у сфері кадрів зростає з кожним роком
COMPARATIVE ANALYSIS OF THE MANAGEMENT CONSULTING MARKET IN EUROPEAN COUNTRIES AND UKRAINE
Keywords: аутсорсинг; аутстафінг; консалтингові послуги; управлінський консалтинг; управління персоналом