Особливості формування навичок безпечної життєдіяльності молодших школярів у здоров’язбережувальному освітньому - Сливчук, Тетяна (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена вивченню формування навичок безпечної життєдіяльності молодших школярів у умовах здоров’язбережувального освітнього середовища. У першому розділі розкрито теоретичні засади поняття «безпечна життєдіяльність», уточнено його сутність і структуру, визначено вікові та психологічні особливості молодших школярів, що впливають на засвоєння безпечної поведінки. Обґрунтовано значення здоров’язбережувального середовища як чинника гармонійного розвитку дітей та попередження небезпечних ситуацій. У другому розділі представлено результати констатувального дослідження рівня сформованості навичок безпечної життєдіяльності школярів, доведено ефективність здоров’язбережувальних технологій у початковій школі та розкрито їхній педагогічний потенціал.
Keywords: НУШ; початкова школа; здоров’язбережувальні технології; навички безпечної поведінки; здоров’язбережувальне освітнє середовище; молодші школярі