МЕДИЧНЕ КАПЕЛАНСТВО: МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ДО ІНСТИТУЦІЙНОГО ВПРОВАДЖЕННЯ - Горохолінська, Ірина (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2026)
Видання підготовлено за результатами виконання науково-дослідних завдань, визначених заявкою на отримання стипендії Верховної Ради України для молодих учених – докторів наук. Методичні рекомендації систематизують та узагальнюють напрацьовані теоретичні положення й емпіричні дані, отримані в процесі дослідження та висвітлені в попередніх наукових публікаціях авторки, пропонуючи практичні орієнтири для інституційного розвитку медичного капеланства в Україні.
Keywords: медичне капеланство; духовна опіка; клінічне душпастирство; духовні потреби пацієнта; людська гідність; свобода совісті; автономія пацієнта; мультидисциплінарна команда; професійна компетентність; біоетика; паліативна допомога; професійна етика; конфіденційність; міжконфесійна взаємодія; інституціоналізація медичного капеланства