ЗЕМЛЕРОБСТВО. Обробіток ґрунту і системи землеробства - Смага, Іван Степанович; Черлінка, Василь Романович; Нікорич, Володимир Андрійович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2022)
Посібник складається з 2-х частин: перша – обробіток ґрунту; друга – системи землеробства. В розділі обробіток ґрунту велика увага приділена грунтозахисній його спрямованості, енергозбереженню, вибору раціональних систем обробітку під ярі, озимі культури та протиерозійного обробітку. В розділі системи землеробства подані сучасні напрацювання по вдосконаленню ланок систем землеробства, сучасні тенденції в їх розвитку (ландшафтно-екологічні екологічні й біологічні системи), точне землеробство, наведені конкретні приклади з матеріалів власних досліджень авторів по окультурюванню ґрунтів Передкарпаття Для студентів землевпорядних та агрономічних спеціальностей вищих навчальних закладів, викладачів і спеціалістів відповідного профілю.
Keywords: Види обробітку ґрунту; Машини і знаряддя; Звичайні та ґрунтозахисні системи землеробства; Ланки систем землеробства; Сучасні тенденції; Точне землеробство