Роль комунікативних дієслів як когезивних елементів у різних стилях сучасної англійської мови. - Лукащук, М. В. (Nauka i studia, 2018)
У статті розглядається функціонування комунікативних дієслів як когезивних елементів у різних функціональних стилях у текстах Британського національного корпусу. Метою статті є спроба подання нового підходу до аналізу лексичних когезивних елементів та встановлення місця, яке займають комунікативні дієслова в системі елементів когезії тексту в різних функціональних стилях сучасної англійської мови. Значну увагу в розвідці сконцентровано над спостереженням за тим, як лексичні когезивні елементи поєднуються між собою та організовують текст. Комунікативні дієслова виступають елементами когезії як синонімічні повторення у текстах різних стилів: художньому, розмовному, та публіцистичному. Аналіз дозволяє встановити важливість лексики в процесі організації тексту та намітити нові перспективи в дослідженні лексичної когезії.
Keywords: комунікативні дієслова; когезія; когезивні елементи; повторення; функціональні стилі; лінгвістика тексту