Вплив комунікативної культури сім’ї на соціалізацію дитини - Мороз, Тетяна Сергіївна (My University, 2024)
Мороз Т. С. Вплив комунікативної культури сім’ї на соціалізацію дитини. Кваліфікаційна робота на здобуття першого(бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 231 Соціальна робота. Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, м. Чернівці, 2024. Дослідження проведено в два етапи: теоретичний(аналіз впливу комунікативної культури сім’ї на соціалізацію дитини) та практичний(на основі емпіричного дослідження впливу комунікативної культури сім’ї на соціалізацію дитини). В результаті досліджень здійснено збір та аналіз інформації щодо впливу комунікації батьків з дітьми на їхню соціалізацію, а також ролі родинної комунікації у формуванні позитивних та негативних соціальних навичок у дітей. Дослідження засвідчує важливу роль сімейного спілкування у формуванні соціальних компетентностей у дитини та показує, що якість комунікації в сім’ї може мати вирішальне значення для успішної соціалізації дитини
Keywords: сім'я, комунікативна культура сім'ї, соціалізація дитини, родинна комунікація.