РЕПРОДУКЦІЯ ТА СЕЛЕКЦІЯ КОМАХ - Броварський, Валерій Дмитрович; Череватов, Володимир Федорович; Савчук, Галина Георгіївна; Череватов, Олександр Володимирович (Видавництво Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, 2024)
Видання містить інформацію про використання комах у різних сферах народного господарства. Значна частина посібника присвячена питанням розмноження та селекції медоносних бджіл, тому має практичний характер. Зокрема, описаний метод проведення інструментального осіменіння бджолиних маток та його особливості. Для студентів спеціальностей «Біологія», «Біотехнології і біоінженерія» вищих навчальних закладів; учителів шкіл, ліцеїв, гімназій, викладачів коледжів; спеціалістів у матковивідній справі.
Keywords: комахи; Apis mellifera L.; бджолина матка; трутень; розмноження; інструментальне осіменіння; племінне господарство