Кварц з усього світу - Годзінська, Ірина (Геологічні музеї і колекції: їх роль в науці, освіті та туризмі: Матеріали науково-практичної міжнародної конференції (Львів, 6-8 грудня 2023 року), 2023)
Геолого-географічний відділ Природничого музею Чернівецького національного університету є одним із найстаріших (заснований у 1876 році) університетських в Україні та відзначається надзвичайно великою кількістю та красою експонатів. Окрім цього, варто зауважити, що експозиційні та фондові колекції є унікальними зразками із найвідоміших та найвіддаленіших куточків світу. Геологогеографічний відділ презентує близько 13000 експонатів, які відображають мінералого-петрографічне різноманіття усіх материків. Деякі мінерали повторюються, однак лише назвою. Цінність таких зразків полягає у різноманітті габітусу кристалів та географії родовищ. До таких експонатів колекції належить один із найпоширеніших та найвідоміших мінералів на Землі – кварц.
Keywords: кварц; мінерали