Соціальне виховання молодших школярів в умовах Нової української школи - Дячук, Мар`яна Андріївна (My University, 2024)
Дослідження виконано згідно сучасних тенденцій та підходів до соціального виховання дітей у початковій школі в контексті впровадження концепції Нової української школи. Науковий пошук спрямований на вивчення нових можливостей та викликів, що відрізняються у зв'язку із сучасними трансформаціями в системі освіти. Аналізуючи реалізацію соціального виховання в рамках Нової української школи, робота спрямована на розгляд інноваційних педагогічних підходів, методів та інструментів, які сприяють формуванню соціальної компетентності та розвитку моральних цінностей у молодших школярів. У центрі уваги дослідження – вплив нових навчальних програм, педагогічних стратегій та цифрових технологій на соціальний розвиток дітей. Дослідження також орієнтовано на висвітлення важливості співпраці між педагогами, батьками та іншими учасниками освітнього процесу у створенні оптимального середовища для соціального виховання. Враховуючи виклики та можливості Нової української школи, робота висвітлює стратегії та практики, спрямовані на розвиток позитивної соціальної вихованості та толерантності серед молодших школярів. Одним із ключових аспектів кваліфікаційної роботи є акцент на врахуванні національних та культурних контекстів, адаптованих до потреб української освіти, для забезпечення ефективності соціального виховання в умовах нового освітнього стандарту.
Keywords: соціальне виховання, соціалізація, Нова українська школа, особливості соціального виховання дітей молодшого шкільного віку, педагогічні умови