Щодо адміністративно-процедурного законодавства України - Kovbas, Ihor (Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, 2023)
В України добре розвинені яе офлайн, так і онлайн системи надання адміністративних прослуг. Умови функціонування державного апарту в правовому режимі воєнного стану призвели до суттєвих змін як організаційному, так і в процедурному характері державного управління. Попердня робота над ключовими інститкційними, урядовими та регуляторними складовими в Україні допомогла та досі допомагає системі надання адміністративних послуг залишатися стійкою. Хоча Україна доклала неабияких зусиль для збереження багатьох із цих складових, повномасштабна війна виявила потребу в кращому управлінні даними, фізичному захисті йифрових урядових активів і посиленні інтеграції між державними інституціями. Незважаюси на це, ЦНАПи під час дії воєнного стану залишаються передовими та онсновними становами, хоча перешкод для їх діяльності на етапі існує достатньо.
Keywords: Адміністративно-процедурне законодаство; людиноцентризм; адміністративні послуги