Маркетингові інструменти формування та розвитку привабливості територій для цільової аудиторії «населення» - Гавриш, Ірина Іванівна; Буднікевич, Ірина Михайлівна (Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія «Економічні науки», 2018)
В статті розглянуто роль та напрямки застосування маркетингових інструментів в процесах формування та розвитку привабливості територій для цільової аудиторії «населення». Вказано, що загальною тенденцією територіального управління є зміна цільових орієнтирів програм і стратегії на користь та інтереси основних цільових груп. Сформовано визначення категорії «поселенська привабливість». Обґрунтовано пріоритетність цільової аудиторії «населення» як замовника, учасника та бенефіцієнта територіальних маркетингових програм. Узагальнено окремі зарубіжні практики (Австрії, США, Франції, Німеччини, Словенії) імплементації маркетингових інструментів і технологій в політику підвищення поселенської привабливості територій та визначено можливості їх використання в Україні.
Маркетингові інструменти формування та розвитку привабливості територій для цільової аудиторії «населення»
Keywords: територіальний маркетинг, цільові аудиторії, населення, поселенська привабливість, політика привабливості території, маркетингові інструменти.