Розвиток мережі пунктів гідрологічних спостережень на території басейнів річок Дністра, Пруту та Сірету в межах Карпат та Передкарпаття - Настюк, Микола Григорович (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2010)
Історичний аналіз гідрометричних спостережень на р. Прут дозволив опрацювати цілий ряд питань, які пов’язані насамперед із формуванням рядів спостережень, дослідженням катастрофічних паводків на р. Прут, а також із аналізом руслових процесів в межах гідрологічного поста за остання 80 років. У дослідженнях виконано спробу на основі офіційних документів Австро–Угорського та Румунського періодів провести ув’язку рівнів води, що вимірювалися до і після Другої Світової війни. Всі матеріали роботи засвідчують, що дане питання потребує подальших досліджень спільно зі спеціалістами по моніторингу водних об’єктів.
The development of the network posts of hydrological observations on the territory of the basins of the river Dniester, Prut and Siret, within the bounds of the Carpathians and Peredkarpattia
Keywords: гідрологічний пост; рівні води; архівні матеріали; паводки