АПРОКСИМАЦIЯ КРАЙОВИХ ЗАДАЧ ДЛЯ IНТЕГРО-ДИФЕРЕНЦIАЛЬНИХ РIВНЯНЬ IЗ ЗАПIЗНЕННЯМ - Тузик, Ірина Іванівна; Черевко, Ігор Михайлович (Чернівецький національний університет, 2022)
Встановленi достатнi умови iснування роз’язку крайової задачi для iнтегро-диференцiального рiвняння з багатьма запiзненнями. Запропоновано i обґрунтовано схему апроксимацiї крайової задачi iз запiзненням послiдовнiстю крайових задач для спецiальної системи звичайних диференцiальних рiвнянь.
Keywords: крайова задача, апроксимація, інтегро-диференціальні рівняння, запізнення