Вплив соціальних інновацій на розвиток економічних відносин - Галушка, Зоя Іванівна (Київський національний університет імені Тараса Шевченка, 2019)
Узагальнено підходи до розуміння сутності соціальних інновацій та обґрунтовано їхнє значення як процесу, що за- безпечує якісне перетворення системи економічних відносин, їхню модернізацію та відповідне інституційне оформ- лення. Визначено специфіку соціальних інновацій, підходи до їхньої класифікації, їхні чинники. На прикладі формування та нагромадження соціального капіталу показано напрями впливу соціальних інновацій на модернізацію системи еко- номічних відносин.
Keywords: соціальні інновації; модернізація економічних відносин; суспільні інститути; соціальний капітал; ін- ституціоналізація соціальних інновацій