Структурно-семантичні і функційні особливості сучасних англомовних термінів ІТ-сфери (на матеріалі лексикографічних джерел та науково-популярних текстів) - Жовтяк, Владислав Андрійович (My University, 2022)
Робота присвячення функціонуванню комп’ютерних термінів на базі словників (“Dictionary of Computer and Internet Terms” та “Microsoft Computer Dictionary”) та науково-популярних текстів (5 випусків британського науково-популярного журналу на комп’ютерну тематику “Computeractive” за 2022 рік). У роботі розглядаються поняття терміна, їх семантичні та структурні характеристики, ЛСП термінів ІТ-сфери. Робота також розглядає синонімічні, епонімічні, та функціональні особливості термінів, а також фреймові моделі термінів.
Keywords: англійська мова, термін ІТ-сфери, функціональна лінгвістика, структурна лінгвістика, лексичне поле